Glebe Farm Cottage

Location: Collingtree
Project type: domestic
Two storey extension to converted stables

The existing house is a converted block of stables and is located in the village of Collingtree in the Conservation Area. The existing building is single storey, and the clients wanted an extension that would give them more lounge space, a study, and a “WOW” factor. We created a simple two storey height room extending into the roof space, with a study area on an internal balcony. This was approved by Planning with the comment that “The proposal is an elegant and contemporary solution to the requirements of [the client], and the Planning Committee would like to take this opportunity to congratulate the architect on the quality of his design, and his skilful use of proportion and scale against the backdrop of an existing building within this Conservation Area.”